Omgeving

fietsen

Omgeving

Wat valt er te beleven in de omgeving?

Vakantie betekent tot rust komen. Maar dat wil niet zeggen dat je ook de hele dag platte rust moet houden. Ga je graag op verkenning, dan vind je hieronder alvast een paar interessante tips om van jouw break een leuke en afwisselende vakantie te maken.

Albert-I-monument

Op slechts een paar kilometer van het hotel, rijst aan de rechteroever van de Ijzer het Koning Albertmonument op. Dit 25 meter hoge monument van de hand van Julien de Ridder, is een echte eyecatcher in het landschap van Nieuwpoort. Bovendien kan je het elke dag gratis bezoeken. Neem zeker ook een kijkje in het bezoekerscentrum onder het monument. Je wordt er ondergedompeld in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog met een tentoonstelling over de onderwaterzetting van de Ijzervlakte. Bezoek het monument te voet of met de fiets .
Albert I monument

De jachthaven van Nieuwpoort

Vlak bij het Albertmonument vind je ook de jachthaven van Nieuwpoort. Met haar 2000 aanlegsteigers is het de grootste jachthaven van Noord-Europa. Breng dus zeker een bezoekje en droom even weg bij het schouwspel van talloze masten en zeilen.

Jachthaven

Le vent souffle où il veut

Op de oevers van de jachthaven vind je ook nog een andere, bijzonder kleurrijke trekpleister. ‘Le vent souffle où il veut’ is een kunstwerk van Daniël Buren. Het bestaat uit 100 vlaggenmasten met op elke mast een windhaan. Wanneer je tussen de masten loopt, merk je dat de chaos aan kleuren verdwijnt en dat er een harmonie ontstaat. Een aanrader die je zeker niet mag missen!

Le vent

Natuurreservaat de Ijzermonding

Op een 5-tal kilometer afstand van het hotel vind je ten slotte ook nog het natuurreservaat van de Ijzermonding. Doordat zoet en zout water zich op deze plek met elkaar vermengen, zijn hier unieke biotopen ontstaan voor zowel planten als dieren. Met een beetje geluk kan je misschien zelfs zeehonden spotten! Midden in het domein staat ten slotte ook nog de vuurtoren van Nieuwpoort.

En als je er na al die uitstapjes nog niet maar niet genoeg van kunt krijgen, ligt vlak voor de deur van het hotel ook het strand nog op je te wachten.

Toch liever even uitblazen? Steek dan je voetjes onder tafel bij het Belgo Restaurant of bij Smak & Saga.

natuurreservaat